Poker politic

15 10 2009

In esenta, zilele acestea turneul de la Poker Stars se joaca live, la Bucuresti.Concurentii la premiul cel mare sunt aspirantii la presedentia tarii, sustinuti indeaproape de galeriile PDL, PNL si PSD.

Blind-ul a fost lansat de Traian Basescu, o zi inainte de caderea guvernului Boc II: in cazul in care Romania nu „convinge” institutiile financiare internationale ca are o situatie politica stabila care ar garanta respectarea angajamentelor luate, exista riscul de incapacitate de plata a salariilor bugetarilor si a pensiilor „in perioada imediat urmatoare”. Adica octombrie, noiembrie si decembrie.
Antonescu si Geoana au plusat: sub amenintarea „daca vom castiga noi, scoatem la iveala toate dosarele tradatorilor!” au reusit sa opreasca emigrarea demnitarilor din subordine si sa penalizeze proaspatul mic-guvern, facand sa „treaca” motiunea.Plus nominalizarea imediata pentru functia de prim ministru a primarului Sibiului – personalitate foarte respectata si care s-ar fi putut dovedi o miscare castigatoare prin atragerea voturilor ardelenilor.
Base nu a stat prea mult sa se joace cu jetoanele si a relansat: Johannis, fiind profesor de meserie, nu ar face fata exigentelor situatiei…pe timp de criza mai potrivit ar fi un economist bun, de exemplu Croitoru de la BNR. Si l-a nominalizat, acesta urmand sa-si prezinte echipa guvernamentala Parlamentului. Care Parlament, nu va fi de acord fiindca PNL si PSD au majoritatea.
Cam asa s-ar termina primul round…se presupune ca, in continuare, actualul presedinte va insista sa refuze nominalizarile coalitiei dreapta-stanga iar acestia din urma sa nu crediteze premierii propusi de el.
Un alt detaliu al jocului ar mai fi acela ca dealerii, adica FMI si Banca Mondiala, s-ar putea plictisi de acest veritabil joc „de-a matza” si ar putea intoarce fata spre alta masa de joc…dar, e doar un detaliu!
Aaaa…, sa nu uit: miza jocului sunt salariile si pensiile dumneavoastra, plus cinci ani la Cotroceni! Sarbatori fericite, Romania!

Update: Se pare ca numirea premierului este in stransa legatura cu numirea Procurorului General al Romaniei, a carui semnatura l-ar putea trimite pe Basescu pe banca acuzatilor, pentru coruptie…sau cam asa dau de-nteles liberalii!

Reclame

Acțiuni

informatie

2 responses

18 10 2009
neinfectat de comunism

basescu are totusi quinta royala….

16 10 2009
geotax

Pentru a încurca şi mai mult iţele, preşedintele nostru echidistant, l-a desemnat pentru a forma o echipă de guvernare pe Lucian Croitoru. CV: consilier Mugur Isărescu, preşedinte al Centrului Român de Politici Economice, candidat respins din partea PDL pentru postul de viceguvernator BNR, ex-logodnic fiică guvernator BNR. Punct. În traducere liberă: omul ştie cu ce se mănâncă macroeconomia şi toate variaţiunile pe această temă. Spre deosebire de Boc, evident, foarte bun până deunăzi. În fine, Băsescu atacă acum frontal şi girează pedanteria economică a unui candidat fără susţinere politică…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: