Reteaua EBA diaspora

28 10 2009

Pentru a-i asigura postu’ ca europarlamentar „independent” odraslei, presedintele Basescu a ordonat filialelor PDL sa insarcineze cate 10 membri de incredere pentru a vota EBA. Desi nu prea le-a convenit candidatilor portocalii faza, nu au marait prea mult si i-au dat ascultare sefului, minunea infaptuindu-se si noi avand ca reprezentant in Europa o…manechina.

Pe fondul inexistentei unei oferte-alternativa si a dezinteresului celorlalte formatiuni politice fata de romanii din Italia, PDL pune la cale inca o manevra abila, initiata prin cresterea „la cererea diasporei” a sectiilor de vot din afara granitelor. Nu ca ar fi ceva rau – dimpotriva! – insa actiunea are loc chiar in momentul in care, in randul democrat-liberalilor, disperarea tinde sa substituie ratiunea.
Mizand pe apetitul romanului semidoct, ajuns „buricul pamantului” pe santierele italiene, pentru onoruri de genul „domnul vicepresedinte”, stafful PDL-ist a inceput deja infiintarea de filiale mai mici, mai mari si foarte mici in peninsula, chestia voindu-se un fel MLM electoral. Intr-adevar, aritmetic vorbind, pana acum sunt 11 filiale constituite, 7 in curs de constituire si, dupa cum mi-a soptit mie o pasarica, mai multe care au deja „conducerea” dar sunt secrete, una dintre acestea fiind chiar la Torino…X 7 – 8 presedinti, primvicepresedinti, vicepresedinti pe probleme de…, trezorieri etc., plus sotiile, cumnatii si copii cu drept de vot se ajunge aproximativ la cifra tuturor voturilor liber exprimate pe teritoriul italian la alegerile din 2008. Numai ca de data asta, toate sunt portocalii! Si, daca stam sa ne gandim ca in acelasi an de gratie, 2008, votul diasporei a incis cu 0,4% asupra rezultatului final, se pare ca socotelile PDL sunt solide, existand informatii ca si in Spania dar si in alte tari „populate” de romani se actioneaza in acelasi mod.
Lucrul care ma intristeaza este ca, la sfarsitul circului, si cei care „au pus botul” si noi ceilalti, ne vom alege cu ceva din Italia…un bel niente!

Reclame

Acțiuni

informatie

3 responses

1 11 2009
geotax

De când a început actuala campanie pentru prezidenţiale, în spaţiul blogosferei a început să apară o rumoare… nişte voci care încearcă să creeze un “cor tandemic”, ne invită la un adevăr: nu foarte propice libertăţii de exprimare. Eşti cu? Sau, cu? Altă opţiune nu ai. Altfel spus, e albă sau neagră? Simplu: asta aleg eu!

30 10 2009
geotax

Mda!

30 10 2009
neinfectat de comunism

sa fim seriosi, cate beizadele din primaverii si de aiurea, nu sunt impinse de la spate de parintii lor, in ciuda incompetentei lor clare..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: