Lebedele, strutii si…Gigeii

18 12 2009

De fapt voiam sa va spun ca lebedele nu mai sunt la moda: ieri noapte, aflati la datorie, membrii unei patrule de carabinieri au avut stupoarea de a constata ca, spre orele 02.30, un cetatean isi plimba la lesa strutul…de fapt era vorba despre un al nostru conational rom care „sutise” pasarea dintr-o ferma din apropiere (Torino Cronaca). Intamplarea mi-a parut haioasa insa, la o privire mai atenta, mi-am dat seama ca ignoranta si prostia nu se manifesta doar la acest nivel, unde, pana la urma, sunt intr-o oarecare masura scuzabile.
De aceea va voi vorbi in seara asta despre prostia la nivel mai inalt, izvorata dintr-o neinfranata nevoie de a „fi in trend”, de a fi „cool” si in linie cu moda.
Nu cunosc exact termenul cu care psihologii ar cataloga tendinta individului de a se ralia la idei si sloganuri straine doar pentru a parea „destept”, „diferit”. Stiu doar ca, din popor, tipii care isi contesta radacini, neam si prieteni, de genul acestuia, sunt numiti Pacala. Ei se impotrivesc la orice doar in numele sfantului lor „drept” de a se face vazuti. Si aplaudati, daca se poate.
De aceea spun: la douazeci de ani de la Revolutie, sunt la moda strutii si Gigeii.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: