Motul de la basca

20 12 2009

Au trecut si alegerile astea…cu opinteli, cozi pe la sectiile de votare, contestatii si renumarari de voturi nule(!). Da’ au trecut si, de-o fi bine sau rau, toata povestea incepe usor, usor sa se stinga si fiecare sa plece pe la treburile sale urandu-si sanatate sa mai apuce sa voteze de cateva ori macar. Cei ce l-au vrut pe Base multumiti ca le-a iesit omu’, ceilalti resemnati cu faptul ca mandatul nu tine-o viata. Altii, simpli spectatori refuzand sa aleaga intre rau si mai rau, s-au multumit sa priveasca tabela de marcaj cu mainile-n buzunare, bucurosi poate ca n-au pus suflet intr-o cauza straina.
Arena multicolora si zgomotoasa se stinge incet, incet, lasand in urma jumatati de afise, fluturasi mototoliti si coji de seminte. Si cate-un contestatar pribeag, ranit in amorul propriu – nu de esecul politicianului, ci de faptul de a nu fi avut dreptate el insusi!…

Cand acest ultim rebel nemultumit este ziarist, se numeste Ciutacu si are si un blog de „vorbe grele”, imposibil ca maturatorii, ce tocmai au inceput a curata pavajul, plus doi-trei trecatori tarzii, sa nu-i acorde credit cateva ultime minute ascultandu-l varsandu-si naduful pe cei care au inclinat decisiv balanta: diaspora romaneasca. Sunt „prosti ori snobi”, spune Ciutacul, un fior cald si placut trecand printre putinii ascultatori care s-au si vazut pusi de partea cealalta, in tagma desteptilor… Dar senzatia e trecatoare si, desi ar mai avea venin de scos oratorul, gasca se sparge pe masura ce fiecare intelege ca antenistul se lupta cu propriile-i himere.

„Acu’ o sa mai zica vreo doua s-apoi a mere si el la culcare” se scurge gandul molcom, de ardelean, al unui privitor de pe cealalta parte de strada, in timp ce-si potriveste, cu o miscare aproape tandra, motul de la basca.

Reclame

Acțiuni

informatie

3 responses

20 12 2009
Octavian Bucur

Update : în definitiv… mă doare-n moţul de la bască, viaţa-i prea scurtă !

22 12 2009
Dacic Dracon

Peste ceva timp ne vor striga iar de salamul cu soia…http://cepmea.blogspot.com/

20 12 2009
Octavian Bucur

Păi ce să faci dom’le dacă aşa-i învăţat românul , să tot dea vina în cu ru’ altuia pentru a-şi uşura conştiinţa ? E inutil să mai insistăm asupra faptului că o ţară întreagă a demonstrat că nu ştie ce vrea, şi asta nu o dată, iar acum îl pupă-n di pe Ciutacu că le-a găsit ţap ispăşitor în persoana doamnei Diaspora , o snoabă şi-o proastă , şi-n felul acesta au ei conştiinţa împăcată şi pot arunca mortul în cur tea noastră !

Îmi place alba-neagra care se face cu privire la noi , cei plecaţi , mulţi scriau pe acelaşi blog că suntem laşi , că nu am stat acolo să suportăm … să le mai spun că ar trebui să zică săru’-mâna că unii au plecat şi în felul acesta puţinele locuri de muncă au rămas să fie împărţite între ei sau că, vrând-nevrând, ne cheltuim banii acolo când mergem în vacanţe în nişte condiţii şi servicii mizere … şi câte şi mai câte !?? Ar fi inutil căci oamenii văd numai ceea ce le convine când le convine !

De asta nu dăm noi înainte … suntem lei unii cu alţii dar iepuraşi cu cei care fură lei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: