Cum sa devii profet sau Cronica unei morti anuntate

16 02 2010

„Cosa succederebbe se i quattro milioni e mezzo di immigrati che vivono in Italia decidessero di incrociare le braccia per un giorno? E se a sostenere la loro azione ci fossero anche i milioni di italiani stanchi del razzismo? „ Incepe astfel manifestul prin care Primo marzo 2010 Sciopero degli stranieri” lansa pe 5 octombrie 2009 initiativa unei greve generale a imigrantilor in Italia, un mod insolit de a protesta impotriva valului de xenofobie ce, de catava vreme incoace, tinde sa cuprinda peninsula. Cei care au aderat se numara deja cu miile, poate chiar zeci de mii, localnici si „stranieri” deopotriva, clandestini si „regolari”…
Greva a gasit un larg ecou si in randul comunitatii romanesti, diverse asociatii dar si multe persoane private manifestandu-si dorinta de a participa. Acestia reprezinta insa, din pacate, doar o mica parte dintre romanii prezenti in teritoriu: majoritatea o constituie oamenii simpli, obisnuiti sa fie supusi, cei care prefera plata mizera a „giornatei”, nefiind deloc dispusi a aduce un asemenea afront patronilor lor. Ei nu vor participa, obedienta neconditionata inoculata de-a lungul anilor epocii de aur fiind inca prezenta in fiinta lor.
Acest lucru il cunoaste – si inca foarte bine! – si Consilierul Onorific al Presedintelui Senatului Romaniei, domnul Marian Mocanu. Care face un apel comunitatii pe care o reprezinta de a nu participa.
Departe de a fi fost atacat, in rand cu ai sai sefi si colegi de PSD, de flacara violet, Mocanu va deveni, in urma neparticiparii romanilor la greva, PROFET.

Reclame

Acțiuni

informatie

One response

17 03 2010
Un baiat cu potential « Opinii,barfe si alte alea…

[…] PS. Prevazusem “miscarea” cu cateva saptamani inainte si am scris-o aici […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: