Senator pe de-a moaca

4 03 2010

Viorel Riceard Badea este senator din partea PD-L, reprezentant al colegiului Europa-Asia pentru comunitatile romanesti, din 2008. Intr-un recent dialog, acesta afirma ca „In camapania mea electorala din 2008 nu am promis nimic.”

Joi, 25 februarie, parlamentarul reprezentant al diasporei a fost prezent la Torino, la sediul asociatiei Fratia, pentru o intalnire cu romanii unde s-au „vorbit discutii”, concluzia finala fiind zero. Omu’ se mentine tare pe pozitie si nu promite nimic…cu exceptia, poate, a raspunsurilor la cateva intrebari pe care le pregatisem pentru a fi publicate pe site-ul diaspora romaneasca.it. Cum a trecut o saptamana si inca nu am primit nimic, presupun ca si in acest caz senatorul prefera sa paseze pisica moarta.

– Ce propune Viorel Badea, romanilor din Italia si diasporei in general, pentru 2010?

– Cunoasteti problemele specifice comunitatii? Care este modalitatea prin care va procurati aceste informatii?

– Se spune ca cele doua birouri senatoriale de aici stau mai mult inchise. E adevarat?

– Care este rolul asociatiilor romanesti in acest context?

– Exista asociatii agreeate si altele pe “lista neagra”? Daca “da” care?

– Sunt asociatiile apolitice intr-adevar?

– Ne aflam (Ati fost recent) la sediul “Fratia” de la Torino. Este apolitica?

– Cravata portocalie aveti? (Daca “da” – “Se mai poarta>”)

– Romanii din Italia au votat in proportie covarsitoare Basescu…!?

– Deputatul Branza a primit, multumita votului diasporei, un contract de 3 milioane de euroi cu Metrorex-ul. Dumneavoastra v-au dat ceva?

– Aveti vreo firma, ceva? Sau contracte cu statul?

– Branza este seful?

– Pe aici se spune ca Badea e “al italienilor” iar Branza “al spaniolilor”, care este realitatea?

– Daca se va reduce numarul de parlamentari veti fi in competitie cu Branza?

– Fondurile cerute si cu imparteala gata facuta de catre Branza si destinate, printre altele, si asociatiilor din Italia, vor veni? Umbla zvonul ca ar fi destinate doar celor care au facut sluj in timpul campaniei prezidentiale, e adevarat?

– Pe dumneavoastra v-a afectat in vreun fel “flacara violet”?

– Imediat dupa alegeri, am lansat prin intermediul blogului meu o “Scrisoare deschisa Presedintelui Romaniei”. Stiu ca dumneavoastra ati citit-o…credeti ca a citit-o si Base?

– Doleantele exprimate in scrisoare constituiau un punct de vedere personal insa, ulterior, au fost sustinute de mai multe asociatii ale diasporei din Europa dar si de peste ocean. Dumneavoastra ce credeti?

– Pana la Dumnezeu te mananca sfintii?

– Exista filiale PDL in Italia? Care este baza legala in virtutea careia functioneaza acestea, ca multi spun ca ar fi ilegale?

– Ilinca se alege cu ceva de pe urma succesului PDL la prezidentiale?

– Ce proiecte politice in favoarea diasporei ati promovat pana acum?

– Veti candida si in 2012?

– Mai bine cu Ponta sau cu Geoana?

– Luni se prefigureaza, sub titulatura “1 Martie – O zi fara noi”, o greva generala a imigrantilor…Credeti ca romanii ar trebui sa participe? De ce?

– In politica se “da la gioale”?

– Mesajul dumneavoastra catre cititorii “Diasporei Romanesti”

Iata intrebarile la care nu vom primi raspuns, nici acum si nici macar la viitoarele alegeri, pur si simplu fiindca Viorel Badea prefera sa fie sincer si sa nu promita nimic: vrea sa fie ales pe de-a moaca!

Reclame

Acțiuni

informatie

3 responses

6 03 2010
doro vasile

DRAGI MEI
DOMNUL SENATOR NU VA RASPUNDE NICIODATA LA ACESTE INTREBARI ,POATE NICI LA UNA MACAR
MOTIVUL ESTE FOARTE SIMPLU , NU A PROMIS NIMIC SI NU VA RASPUNDE NIMIC ,METODA FOARTE BUNA PENTRU A TRAI FOARTE BINE CIT MAI MULT SI CIT MAI BINE
DOMNI CARE FAC POLITICA IN ACESTA PERIOADA INDIFERENT CACI SINT CONSILIERI COMUNALI IN COMUNE CU 100 DE LOCUITORI SAU SENATORI FAC ACEASTA MESERIE NUMAI PENTRU –BANI –PUTERE–MANDRIE SI IN ULTIMUL TIMP PENTRU A NU FACE PUSCARIE
O SEARA BUNA LA TOTI CU SPERANTA CACI VOR VIENI TIMPURI MULT MAI BUNE PENTRU NOI TOTII

15 03 2010
adina v.

Adevarat, lucrurile care il intereseaza pe senator sunt banii si puterea, apare la cateva evenimente mondene, surade la discursuri gandind in sinea lui ,,da, fraierilor, va dau…tot ce vreti”, dar dupa ce-si atinge scopul nu-l mai intereseaza nici sa raspunda la intrebari. Are cativa membri PDL pe teritoriul italian, cateva asociatii care-l sustin si carora, probabil, le-a dat ceva de ros,iar asta e considerata mare activitate. Falcile alea si le-a facut de la cat de mult s-a gandit la problemele comunitatii romanesti din Europa si Asia. Doua cuvinte care il pot caracteriza:grobian si indolent!

6 03 2010
Senator pe de-a moaca | diaspora romaneasca

[…] Viorel Riceard Badea este senator din partea PD-L, reprezentant al colegiului Europa-Asia pentru comunitatile romanesti, din 2008. Intr-un recent dialog, acesta afirma ca “In camapania mea electorala din 2008 nu am promis nimic.”  Joi, 25 februarie, parlamentarul reprezentant al diasporei a fost prezent la Torino, la sediul asociatiei Fratia, pentru o intalnire cu romanii unde s-au “vorbit discutii”, concluzia finala fiind zero. Citește tot articolul pe blogul lui Eugen. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: