Nimic important

25 04 2010

Luna aceasta nu am postat nimic, lucru pentru care trebuie să le cer scuze tuturor celor care au intrat pe blog în speranţa de a găsi ceva. Şi să le mulţumesc prietenilor care mi-au scris pe mail, îngrijoraţi de soarta mea.
Întrebându-mă ce-i cu lenea asta, am fost tentat să dau vina pe grijile vieţii de zi cu zi, pe un pic de comoditate, lipsa de inspiraţie sau cea de timp, deşi am continuat să urmăresc cu acelaşi interes evoluţia vieţii politice româneşti din ţară şi de aici. (E drept, „coc” ceva, o idee mai veche care nu-mi dă pace…însă toate la vremea lor.)

În seara asta, urmărind în direct desfăşurarea alegerilor parţiale din Colegiul 19 al capitalei şi cele pentru primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, şi aflând noul minim istoric de participare la vot, sub 15%, mi-am dat seama că adevărul este altul: cu excepţia erupţiei vulcanului ăla micuţ din Islanda (că Eyjafjallajokull este un fel de „pui”, mămica sa, Katla, aflată la vreo douaj’ de kilometri mai încolo dormind încă!) şi care a stârnit un noruleţ de praf taman bun să-l menţină în formă pe alarmistul Streinu-Cercel, luna asta nu s-a întâmplat nimic important. A fost Paştele cu o grămadă de sarmale, vinuri, grătare şi mesaje tâmpe primite pe mobil. Au fost şi alegeri regionale în Italia, la care au candidat şi români pe care nu i-a votat nimeni. La Torino s-au înmulţit conaţionalii romi care cerşesc în intersecţii pe diferite motive: de handicap arătat în toată hidoşenia sa, de text scris pe carton „Sunt sărac, am mulţi copii şi în România (cu „r” mic, de obicei) nu am de lucru”, de acordeon sau aiurea. Băse chiar a luat în serios chestia cu revizuirea Constituţiei şi vrea să şi-o facă pe măsura sa, ca la croitor. La PIR au uitat in priză patefonul cu disc uzat care-i dă încontinuu cu „filiale ilegale..hrrr…filiale ilegale…”. S-a lansat „România în contact” şi, cu modestie mare, Duţu se dă că ar fi şi el. Cică s-ar mai fi dus şi criza da’ eu zic că-i doar un zvon…poate pentru miliardarii britanici care şi-au făcut socotelile şi, zice-se, anul trecut şi-ar fi sporit averile cu o treime…. Nimic important.
În esenţă, nu am scris din acelaşi motiv pentru care cei peste 85% dintre alegătorii chemaţi la vot astăzi nu s-au prezentat: SICTIR!

Later edit: Promit să nu mai fac!

Reclame

Acțiuni

informatie

2 responses

26 04 2010
eugenvilcu

Aici chiar că ai înţeles greşit: apreciez modul în care ţi-ai prezentat participarea la proiectul respectiv. Şi va urez baftă mare!

26 04 2010
Dutu Mihai

Îmi explici şi mie de ce ar trebui să fiu modest atunci când prezint un proiect la care am contribuit şi voi contribui în continuare? Plus că era vorba de reclamă. Oricum, mă bucur că reprezint o sursă de subiecte pt băieţii modeşti ca tine. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: