Vorbe goale

23 06 2010

În prezenţa a trei gură-cască şi a patru membri, PIR (Partito Identita Romena – pentru majoritatea care nu au auzit de el!) şi-a desfăşurat azi, în faţa consulatului de la Torino, mult anunţatul protest cu strângere de semnături.

Dacă pot fi de acord cu protestul şi-l găsesc într-o oarecare măsură legitim, campaniei de strângere a semnăturilor chiar că nu-i înţeleg rostul: legea nu vor reuşi să o schimbe fiindcă, la câte semnături au strâns, le-ar mai trebui încă vreo câţiva ani buni…ca să nu mai punem la socoteală faptul că PIR este un partid italian, deci nu poate iniţia procedura de anulare/modificare a unei legi româneşti. Asta, bineînţeles, dacă nu a hotărât cumva să joace după reguli pe care până mai ieri le-au criticat.
Pe de altă parte, strângerea de semnături pentru a cere demisia parlamentarilor diasporeni Badea şi Brânză pare mai mult o încercare de capitalizare de imagine decât o treabă serioasă, atât Germani cât şi Muntean ( lideri „istorici” ai partiduleţului) ştiind foarte bine că, din punct de vedere legal, nu este nimic de făcut. Şi nu-i cred atât de naivi încât să spere ca cei doi parlamentari să-şi prezinte demisiile de bună voie!

În concluzie, acţiunea PIR a fost un real succes, reuşindu-se a fi făcut cunoscut numele partidului numerosului public prezent, format mai ales din angajaţii DIGOS şi ai Poliţiei Locale, veniţi degeaba pentru păstrarea ordinii pe care nu avea cine s-o tulbure. Încă o dată, dacă mai era nevoie, a fost demonstrat interesul nemărginit al liderilor Partriduleţului faţă de nevoile, dar mai ales, faţă de votul românului.
Cam atât…
Aaaa, să nu uit: la protest a participat şi tipu’ ăla simpatic de la care cumpăr ziare româneşti, da’ era în interes de serviciu…

Reclame

Acțiuni

informatie

13 responses

2 07 2010
Mihai Muntean

Stefane sa stii ca n-avem cascaval si nici Brinza nu a facut mare brinza pina acum! Lasind ironia la o parte ,unii nu se apropie tocmai pt. ca nu e cascaval si nici os de ros, ci numai munca! Si cu munca e mai greu dupa cum vezi! De ce crezi ca se inghesuie unii sa se inscrie in filialele partidelor din Ro!?
Pt. ca au impresia ca fiind vorba de partide mari, „partide -stat” se vor pricopsi cu vreo candidatura, sau vreun avantaj. Ei bine se pare ca nu e deloc asa! Stii cum se spune: „Ce e caş, ca valul trece”!
Ai incercat tu sau altcineva sa te apropii de noi si ati fost respins!? In afara de cei care chiar n-au miscat un deget desi erau cica „reprezentanti regionali” si care au fost (a fost , ca e vb. de o pers) dati afara pt. atitudine agresiva mitocanie, pe linga inactivitate) nimeni nu a fost indepartat de PIR. Ceilalti care au plecat (citiva), au plecat in goana dupa mariri si candidaturi , asa cum spuneam mai sus. Unul dintre ei dupa ce a investit(benevol zic sefii) in campania electorala, a luat un mare sut in…dos! ” Si…f(acut) si cu banii luati”.
Asadar daca esti dispus sa militezi, daca ai incredere in tine si in ideile tale si obiectivele noastre „bun venit”! Spune-ne in ce zona esti si iti vom da explicatiile necesare asupra a ceea ce poti face (daca vrei).

1 07 2010
STEFAN

DRAGA MIHAI STIU CA E GREU SA FACI DIN NIMIC CEVA!!!DAR NICI VOI CEI DIN PIR .NU SUNTETI DESCHISI LA COMUNICAREA CU ROMANI DIN ITALIA.LA IMAGINEA VUASTRA CA PARTID LA PREZENTA VUASTRA IN TERITORIU.CA SA FACETI CEVA AVETI NEVOIE DE UAMENI DE INFORMATII ETC.VOI SUNTETI PUTINI SI NU BAGATI IN SEAMA PE NIMENI APARTE CEI CE FAC PARTE DIN GRUP.NU INCERCATI SA VA MARITI!, AVETI FRICA CA VI SE EA CASCAVALUL.REFERITOR LA PARTID CITI MEMBRI SUNT IN ACEST PARTID CACI DIN FOTOGRAFII SUNTETI DUAR VOI NICI O FATA NOUA.DE CE ? NU VI SE PARE STRANU. DE CE NU FACETI INTILNIRI CU ROMANI CA SUNT FUARTE MULTI IN ITALIA SI NU SUNT TOTI BETIVI ,HOTI, ETC.SUNT SI UAMENI CARE VOR SA FACA CEVA.NU O SA FACETI MAI NIMIC DACA RAMINETI DUAR VOI .,,

30 06 2010
Mihai Muntean

@ Stefan, acum ca ne-am mai linistit poate renunti si la pseudonim, daca nu in public, macar in privat! Si nu glumesc.(Nu m-ar surprinde sa descopar ca ne stim 🙂 ) Inteleg ca nu dai meditatii, dar macar un sfat pe ici pe colo la modul cel mai serios! Eugeniile mi-au placut intotdeauna, la fel si pufarinele!

30 06 2010
stefan cel mare

1. eu nu scriu, citesc. iar notele de subsol sunt in carti nu in ziare.
2. eu imi permit sa imi dau cu parerea, sa comentez zgomotos, sa barfesc si chiar sa injur, cu riscul de a fi catalogat mojic, necivilizat sau oricum altfel. ma reprezint pe mine si specific mereu „in opinia mea”. tu nu.
3. nu dau lectii. lectiile sunt foarte scumpe iar cele gratuite au aceeasi valoare ca orice lucru „pe degeaba”.
4. nu mi-am tinut niciodata lectia ca apoi sa fug in cancelarie sa imi mananc eugenia 🙂 in pauze am raspuns mereu elevilor, pe hol, cand aveau intrebari. eugenii am mancat cand eram in banca, ceea ce va recomand si voua.
Bafta.

30 06 2010
Mihai Muntean

Stefane, in parte ai dreptate, in parte nu! Stim cine suntem si ce vrem sa facem si nu ne supradimensionam, in ciuda interpretarilor de pe margine.
Eforturile de a ne combate sunt f. mari, in ciuda faptului ca tu nu crezi. Cel putin in rindul celor contestati de noi. Si nu vorbesc fara acoperire. Cind convoci sedinte de secretariat pt. a discuta despre „problema PIR” se numeste ca se cheama cum!? 🙂
(informatie de la membrii din conducerea lor)

Poti explica te rog de ce combinatii „adevar-porcarii” ne acuzi…mai concret!?
Observ ca nu esti dispus sa intelegi ca absenta noastra nu se datoreaza eschivei unei intilniri! Refuzul lor de a dialoga cu cei care le contesta, dar mai ales cu cei ce suporta consecintele legilor votate in somn , este insa o dovada clara de lasitate si aroganta.

Stim ca avem probleme si de comunicare si de imagine si incercam sa le rezolvam. Nu e usor cind incerci sa construiesti din nimic, Evident ca e mult mai simplu sa preiei structuri solide sau sa urci din mers in ultimul vagon.
Din pacate mult prea multi prefera sa chibitzeze din tribune, in loc sa se implice.
Ironia mea se raporteaza la nivelul observatiilor copilaresti legate de accesorii vestimentare, care nu-si au locul intr-o analiza a unei asemenea situatii. Deci ce-mi reprosezi!?
Pretentia unor „note de subsol”(la ce ziar scrii!? 🙂 ), da-mi voie sa o iau ca pe-o „exagerare nevinovata”, o eventuala pedanterie exprimata de la fereastra si ma surprinde ca vine din parte cuiva care lasa sa se intrevada ca s-ar pricepe la „comunicare” ! Poate nu la „comunicarea si interpretarea mesajelor manifestatiilor publice”, care s-ar putea sa fie un alt capitol.
Daca intr-adevar te pricepi te rog cu toata seriozitatea sa ne impartasesti experienta ta.
Avem nevoie sa invatam si nu refuzam profesionalismul….in ciuda aparentelor. 🙂

Prin protestul declansat nu am intentionat nicio clipa sa „cautam consistenta”, ci sa atragem atentia asupra unei situatii reale, documentabila. Atit!
Este clar ca acest lucru va atrage antipatii si simpatii, dar nu acesta e obiectivul nostru.
Daca oamenii s-ar informa mai bine si ar urmari activitatea celor ce le decid destinele, s-ar putea preveni abuzuri legislative, ca legea 78/2010 sau propunerea „Brinza”. Pe acest subiect te-as ruga sa ma contrazici, daca consideri ca gresesc!
Intre timp te rog sa observi ca nu suntem noi cei ce evitam o confruntare de idei, ci tocmai cei ce au contribuit activ la aparitia acestor legi. Iata de ce „intilnirea explicativa cu 2 persoane ” din incinta consulatului de la Torino, ar fi trebuit de fapt sa fie dedicata cetatenilor „beneficiari” ai noilor prevederi legale, care asteptau cuminti la rind in fata ghiseelor de la parter.

Daca tu numesti acest tip de actiune „atac bezmetic”, e clar ca avem notiuni diferite, care s-ar explica probabil prin diferenta de la teorie la practica!

Stim ca in nord nu suntem prezenti si nu putem veni noi de la Roma pt. a organiza mai mult decit un sit-in, caci nu traim din politica. Da-mi voie sa te citez:

„treaba se face cu oameni iar oamenii sunt fiinte cugetatoare, in felul lor”.

Asa este, dar daca oamenii prefera sa-si asume mai degraba rolul pasiv al martorului ocular sau ca in cazul tau cel al profesorului care-si tine lectia, apoi fuge in cancelarie sa-si termine de mincat „eugenia”, nu se va misca nimic niciodata!
Cui nu-i place PIR, e liber sa se se organizaze, sa creeze alternative, caci ideea lui „eu ma reprezint pe mine insumi” e demult depasita si si-a demonstrat efectele la nivelul perceptiei comunitatii noastre, de catre autoritatile si societatea civila fie a Italiei, fie a Romaniei.
Inchei parafrazindu-te drăguţul meu:” Degeaba comentezi din afara, degeaba intervii pe bloguri.E ca atunci cand te uiti la inregistrarea video a unui chef si iti dai cu parerea despre petrecareti… adica barfa! 🙂

Intre timp poate vom reusi sa blocam macar proiectul legii „Brinza” si am avea un jaf institutional in minus. :), altfel cum ar spune brazilianu’: „Boa tarde gente, nào foi nada, està tudo bem!” 🙂

30 06 2010
stefan cel mare

Esti un pic rupt de realitate Muntean. Cine crezi ca e PIR sau sunteti voi pentru a ii determina pe altii sa faca eforturi pentru a va combate? Nu te lua in serios atat de mult, vei sfarsi prin a crede ca faci o chestie serioasa 🙂 Eu, ca si autorii altor comentarii din cate observ, discut despre ce se intampla, imi dau cu parerea, imi exprim cate o nedumerire, mai iau la misto cate una-alta. Sper ca nu iti imaginezi ca amaratele astea de comentarii pe bloguri creeaza sau distrug imagini de partid 🙂
„Nu pot sa cred ca cineva ar fi putut interpreta ad litteram sloganul provocator referitor la renuntarea la cetatenie! Hai sa fim seriosi!” e o scuza patetica. Ati comis-o si gata. Nu am vazut pancarde cu note de subsol, tipul „Mesajul afisat nu este pe bune. Interpretarea sa reala o gasiti pe site-ul nostru”. Iar incercarea ta de caterinca vis-a-vis de observatiile concrete poate ar merge daca ai avea cu adevarat simtul umorului sau ai sti sa faci o ironie fina.
Problema noastra, a celor care asistam pe de o parte la incercarile voastre de a capata un pic de consistenta iar pe de alta parte la loviturile de coada ale politicienilor, este ca nu putem dezechilibra balanta in favoarea niciunuia. Atat voi cat si parlamentarii nostri ati combinat bucati de adevar cu porcarii.
O ultima observatie, tot concreta: chiar daca singurul vostru membru PIR din Torino a avut motive obiective sa lipseasca, cert este ca nu ati fost acolo. Degeaba incercati din afara si degeaba ascultati inregistrari. E ca atunci cand te uiti la inregistrarea video a unui chef si iti dai cu parerea despre petrecareti… adica barfa 🙂

Aveti probleme mari, in opinia mea, in a intelege cateva chestiuni elementare:
1. tre’ sa va apucati de treaba pe bune, nu doar sa atacati ca bezmeticii pe toti cei care indraznesc sa isi exprime un punct de vedere diferit de al vostru
2. nu aveti o strategie de comunicare dragalasilor. sunteti varza la capitolul strategie de imagine
3. in partea de nord a Italiei, voi nu sunteti momentan nimic, nimeni si nicaieri. poate ca la Roma, unde locuiti, cineva a auzit de voi (in afara internetului) insa la Torino sunteti absenti. Astfel, cum zice englezul „get realistic” si luati-o usor ca treaba se face cu oameni iar oamenii sunt fiinte cugetatoare, in felul lor.
PS: partea cu „nu imi deconteaza partidul drumul” e ieftina si de un populism slab pus in practica… foarte rau ca nu iti deconteaza, inseamna ca e un partid fara resurse

29 06 2010
Mihai Muntean

Eugen, la articolul de mai sus, inlocuieste foto PIR cu Foto „Badea&ilinca de vorba cu comunitatea”, fa la fel si cu subiectul articolului si ai pus-o de un nou „material”! 🙂 🙂

28 06 2010
Mihai Muntean

Domnilor,promit ca ii voi ruga pe colegii mei sa-si schimbe ochelarii ca sa nu mai deranjeze spiritele „tristelor amintiri”, caci vad ca asta e una din marile probleme ridicate de protestul nostru.
Imi cer scuze retinelor nationalisto-patriotice sensibile(le recomand lentile heliomatice), pentru culoarea ochelarilor colegilor si pt. pantalonii si camasile noastre sifonate! La ora la care am coborit din tren la Torino, nu erau inca deschise călcătoriile si nu mai aveam timp sa trecem nici pe la hotel! 🙂 Ma surprinde ca inca mai cautati cocolosul din gogoasa, incercind sa demontati un protest absolut justificat, in conditiile in care a fost promulgata o lege prin care se majoreaza la cote aberante taxele serviciilor consulare!
La proiectul si votarea acestei legi a contribuit din plin, chiar si cu declaratii de vot senatorul Badea, „reprezentantul” Romanilor din colegiu 43. Dovezile le veti gasi pe siteul parlamentului, cautind cu putina rabdare. Deputatul Brinza si-a pus amprenta din plin cu o mare absenta, nestiind nici macar ca legea s-a votat si produce deja efecte, atit de mult il intereseaza legile ce ii ating direct pe alegatorii sai! In afara de aceasta cititi cu atentie proiectul legii „Brinza”, cel cu retinerea 1% din banii trimisi in Ro.prin firmele de transfer de bani! Sunt acestea legi si proiecte de legi pe care un alegator le asteapta si accepta din partea reprezentanilor sai din parlament!?
Eu nu cred!
Stefane (cel mare) e adevarat ca unii erau apatici si resemnati in fata realitatii, i-am vazut si eu, dar asta se intimpla inainte de a intra la consulat! Ar fi trebuit sa-i auzi …dupe! 🙂
Cum va explicati ca la iesire aproape toti cei prezenti au semnat petitiile!?
Deci potestul nostru nu a avut ca baza de pornire „ceea ce credem noi ca stim ca au facut” ci ceea ce AU FACUT…documentabil (siteul parlamentului). Am insistat public, ca oamenii sa verifice tot ceea ce le-am spus!

Nu pot sa cred ca cineva ar fi putut interpreta ad litteram sloganul provocator referitor la renuntarea la cetatenie! Hai sa fim seriosi! Si apoi de ce v-ati teme , caci si asa protestul nostru nu a avut vreun ecou…sau nu!? Deci!?…Come non detto/scritto! Cit despre acuzatiile de antinationalism si antiromanism….no coment! 🙂

Observ ca de dragul de a ne combate se eludeaza orice urma de logica si se cheltuie energii importante…!

Am mai spus-o de nenumarate ori, dar se vede ca nu s-a inteles; Conform constitutiei Italiene partidele politice sunt asociatii politice. In concluzie fie PDL(Berlusconi) PD (Bersani), PIR(Muntean…Sic)…etc, sunt asociatii politice Italiene de drept! Ca vreti voi sa-i atribuiti diminutivul ca rol si functionalitate, asta nu e problema noastra!

Te asigur Stefane(cel Mare) ca ne gindim f. bine la ceea ce facem cit si la ceea ce ar trebui sa facem si vom face!

Eugen ii raspund aici „amicului tau”(nu te am de pretin pe FB) care mai da cu tasta pe la ziar, in timpul in care nu ne freaca noua menta si care ne intreba retorico-polemico-provocator; Cum de nu am fost azi la Torino, la „Marea intilnire explicativa” a senatorului Badea & lache cu comunitatea!?

-Nu am fost pt. ca nu am stiut din timp sa-mi pot lua o zi libera de la munca. (partidul nu-mi deconteaza calatoriile) 🙂 si nici parlamentul…..!
Ei in schimb au stiut de protestul nostru si daca aveau ceva de comentat puteau sa vina sa o faca in fata oamenilor multi-putini…citi au fost! 🙂
Noi vom continua seria protestelor si promitem sa le trimitem invitatie speciala la Milano, Bologna si Trieste sa vina sa discutam in public pro si contra pe marginea acestor legi si proiecte de legi , cit si asupra situatiei ilegale a filialelor lor in Italia si nu doar in fata a 2 reprezentanti de asociatii si doi membri PD-L Ro(filiala ilegala Roma)ca astazi!

Ca sa ma incadrez in nivelul discutiei radiofonice de astazi a lui Chipendchop, as spune ca mi se par cam „negri la fata”( nu stiu in cerul gurii…ca nu se vede!) sefu si subsefu PD-L de la judeteana Italiana!

Nu i-a functionat flashul fotografului!? :)…sau ai folosit revelator expirat!?

Miercuri parca ti-au iesit mai vesele si animate pozele! 🙂

Daca erai membru,te dadeau afara de …afara dupa un asemenea serviciu foto!

:):)

27 06 2010
casandra

..da, neplacut ca un italian afiseaza o pancarta cu indemnul de a renunta la cetatenia romana ( e scris in romaneste, nu se refera la cea italiana) considerand ca merita sa nu mai fii cetatean roman, sa fie asta o solutie la problemele diasporei? Adjudeanu, pe ziarul online, preamareste traditiile poporului roman, se impaca afisul Pirist de mai sus cu ,,valorile romanismului autentic”?

26 06 2010
stefan cel mare

pe scurt:
1. PIR ar trebui sa se gandeasca mai mult la ce ar trebui sa faca el si mai putin la cautatul greselilor altora. in prezent, cu exceptia faptului ca au depus cateva plangeri (penale sau nu) concret au facut doar cateva gauri intr-o balta, nici macar curata. Germani, ca persoana, e singurul care ajuta romanii, atunci cand poate , dupa cate se pare.
2. dupa cum bine observa autorul, PIR este asociatie politica ITALIANA. oameni buni, trezirea! e ca si cum vecinul de la trei s-ar supara ca eu am hotarat sa nu mai cumpar somon la masa, pentru ca nu imi ajung banii.
3. ma gandesc si eu, ca tot omul care nu se pricepe, oare cei de la PIR vazand impasibilitatea cetatenilor care stateau linistiti la coada, chiar nu si-au pus nicio intrebare asupra gradului de pertinenta al actiunii lor? Adica, vezi ca oamenii pur si simplu nu reactioneaza si tu ii dai inainte ca tancul sovietic ca reprezinti interesele comunitatii?
4. a iti da cu parerea despre competenta unui om, indiferent cine este el, doar in baza faptelor care iti convin se numeste ori rea vointa, ori barfa, ori lipsa de maturitate. astfel, criticilor de mai sus, inainte de a arunca noroi de la inaltimea pura a sufletelelor voastre inocente, puneti concret pe o hartie tot ce au facut indivizii cei doi. subliniez: ceea ce au facut, nu ceea ce stiti voi sau credeti ca stiti voi ca au facut. apoi, daca da cu minus flagrant, ne luam de ei. daca da cu minus din ala normal, nu ii mai alegem. dar daca da cu plus, chiar si unul mititel, ar trebui sa nu mai deschideti gura, nici macar in nebunia internetului.
5. daca e careva de la PIR pe receptie, poate lamureste un aspect: ce insemna afirmatia cu renuntarea la cetatenie pe care o purta unul din baietii vostri cu ochelari negri (chiar asa, cu exceptia lui Muntean toti PIR-istii purtau ochelari de soare negri, de trista analogie). revenind la „reuntarea la cetatenie cam costa mult dar merita”, voi ati gandit macar o clipa atunci cand ati hotarat sa va plimbati cu afirmatia aia prin vazul lumii? poate fi ceva mai antipatriotic, antinational si antiromanesc decat afirmatia asta? pe cine spuneati ca reprezentati voi?

25 06 2010
casandra

A protesta fata de masuri care pe noi, ca si cetateni ne afecteaza mi se pare util, pana la urma nonsalanta cu care Badea a votat o lege atat de nefavorabila pentru diaspora il face sanctionabil, protestul cred ca asta se voia (asa cred)
…parca imi amintesc cand a venit Badea prima data la Torino si ce promisiuni a facut, verbale evident, n-aveam spirit jurnalistic pe atunci si n-am inregistrat…era ceva cu functii pe la primarii in sprijinul romanilor- ilar mi s-a parut atunci. De fapt ce-a facut senatorul asta pentru diaspora, ca se tot vorbea de proiecte sau doar, ca sa te citez, vorbe goale…

25 06 2010
eugenvilcu

Giancarlo, dacă te vei uita bine, pe formularele de strângere de semnături este antetul PIR…explică-mi şi mie – că-s mai tare de cap! – cine va cere schimbarea legii (admiţând că veţi strânge semnăturile necesare!), PIR? Nu poate! Un grup de cetăţeni? Ar însemna că PDL vă va acuza de imixtiune în politica românească…Deci?

24 06 2010
GIANCARLO

Mai bine niciun cuvant…sa nu deranjam conducatorii partidelor romanesti…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: