Falşi profeţi şi OZNuri

27 01 2011

ORA ROMÂNIEI nr.12/27 ianuarie 2011)

O veche boală a politicianului dâmbovițean – aceea de a se da important și a pretinde că se pricepe la toate – contaminează, se pare, diaspora. Ieșite parcă direct de sub condeiul lui Caragiale, felurite „personagii”, care de care mai bogat la gură și tupeu, scot capul pe nesimțite, pretinzându-se salvatorii comunității, promotori ai culturii românești în afara hotarelor sau unici reprezentanți legali ai vocilor diasporei.

Pretinși jurnaliști certați cu virgula, poeți cu rimele-n țambal și oratori de cuvinte strâmbe și inexistente au început să dea năvală, voindu-se oploşiți cu de-a sila, ca păduchii, în fruntea comunității românești.
Epigonii, căci despre ei este vorba, nu se sfiesc deloc să siluiască în fel și chip, în public, pe fițuici cu pretenții de jurnal, biata limbă română. Iluzorii deținători ai adevărului absolut, se visează în preaînalte, onirice sfere, făcători și desfăcători ale destinelor de nimeni lor încredințate, biete ,,vuvuzele’’ de tablă ruginită ale intereselor unor nebuni.
Rațiunea, pentru ei înseamnă doar un banal portofel plin și o laudă din partea stăpânului, iar relativitatea adevărului se rezumă la schimbarea bruscă de direcție, atunci când interesul personal sau al partidului o cere, sub zâmbetul tâmp-mieros găsindu-și prost ascunziș aroganța si ciuda ce-i macină.
Falsi profeti, ologi de caracter, au prins a-și rumega în scris veninul propriei neputințe și micimi, de parcă cineva i-ar băga în seamă!

Reclame

Acțiuni

informatie

2 responses

9 02 2011
marian

Ce scrie Adjudeanu la ziar, ca refuza lumea sa vorbeasca despre PIR? oo..si el care refuza sa spuna ca Lumina, care face parte din Fratia, impreuna cu Basarabia au organizat concursul de poezie, auzi cica s-au alaturat….de altfel cand scrii la ziar ai putea sa te mai si informezi mai ales ca ai fost si-n juriu(facem abstractie ca habar n-are de limba romana) ; Basarabia, monument de cultura , isi desfasoara activitatea in sediul Fratia fara a plati absolut nimic, iar doamna Tofan care i-a adus multumiri insistente lui Adjudeanu pentru chiria salii la concursul de poezie face parte din Fratia…da’ asa-i cand se intalneste sacrul cu profanul…

27 01 2011
marian

daca te referi la matracuca sa stii ca foloseste ziarul lui Daeanu sa -l atace pe Andi (marturie sta editorialul) desi, cu toate actele in regula pe care zice Adjudeanu ca le are, scrie intr-o limba romana necunoscuta cum ar fi ,, aleat, opozitori, de consecinta..,,asemenea cuvinte si expresii nu exista in limba romana, n-or avea, frate, corectori??

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: