Ce nu fac ei, dar facem noi!

30 01 2011

La Torino, în ultima vreme, e fierbere mare. Politicieni mai mari şi mai mici se întrec care mai de care în declaraţii, campanii de imagine şi atacuri reciproce, lucru destul de previzibil în perspectiva viitoarelor alegeri din luna mai.
Singurul lucru care pare a nu preocupa pe nimeni este numărul de alegători – mă refer aici la români, conform cifrelor publicate recent de Ora României existând în acest moment doar 46 de concetăţeni de-ai noştri înscrişi pe listele electorale, bătălia dându-se, se pare, pe blana ursului din pădure. În acest context este uşor previzibil faptul că, pentru a câştiga, potenţialii candidaţi vor trebui să convingă cel puţin 24 de români. Scăzând numărul membrilor familiei proprii (hai să spunem 3) şi pe cel al membrilor Biroului Executiv – sau cum s-o numi! – (de obicei 5), ar mai rămâne de aburit vreo 16 creştini din ‘jdemiile de membri declaraţi.
Cu condiţia să fie înscrişi pe liste!

La iniţiativa asociaţiei Frăţia şi cu sprijinul ziarului Ora României începând de dumunica viitoare se va demara campania de înscriere a cetăţenilor români rezidenţi la Torino pe listele electorale adiţionale. Responsabilii locali ai DAC (Diaspora Aliată Creştină), PDL Diaspora şi PIR (Partito Identita Romena) şi-au confirmat participarea la această acţiune.

Reclame

Acțiuni

informatie

7 responses

9 02 2011
Dutu Mihai

Eugene, depinde cum ridici problema bisericii. Dacă vii cu rugămintea de a informa enoriaşii cu privire la drepturile electorale nu văd de ce nu v-ar ajuta. Dar am aşa o bănuială că s-a încercat şi direcţionarea enoriaşilor spre anumite tabere politice şi în cazul ăsta biserica nu se mai poate implica căci ar încălca nişte legi. Şi nu vb din cărţi. La mine în urbe preotul informează enoriaşii asupra drepturilor electorale de vreo 2 ani dar NICIODATĂ n-a rostit numele vreunui partid sau candidat şi am convingerea că nici nu o va face.

9 02 2011
eugenvilcu

Noi am încercat să îi implicăm pe toţi cei interesaţi din punct de vedere politic (mă refer la formaţiunile „româneşti”) tocmai pentru a evita politizarea acţiunii în beneficiul unora sau al altora. Personal am discutat cu DACul, cu PDLDul şi cu PIRul, toţi confirmând participarea… Cât despre biserică… faptele spun că, în aproape două milenii de existenţă, şi-a văzut in principal propriile interese. Părerea mea!

9 02 2011
Dutu Mihai

Nu m-ai înţeles. eu n-am zis că te-ai vârât în anumite ideologii. e treaba ta, câtă vreme menţii o oarecare coerenţă. 🙂 ziceam doar că biserica nu se bagă în politică. cel puţin nu atât de vizibil. dar poate (şi moral e obligată) să informeze enoriaşii cum anume îşi pot exercita dreptul de vot. depinde doar de modul în care sunt rugaţi să participe la informare. şi repet, în Pordenone, se poate. asta şi pt că cine s-a dus să ceară sprijin şi-a lăsat afară şi insigna şi carnetul de membru de partid. s-a dus ca simplu cetăţean.

8 02 2011
eugenvilcu

Iniţial se discuta despre o măsuţă în curtea bisericii „Sfânta Paraschiva”, unde tot omu’ interesat să-şi poată întocmi cererea de înscriere pe liste şi face o fotocopie după cartea de identitate, ulterior Frăţia urmând să expedieze cererile prin fax. Pentru ridicarea teserei electorale n-ar fi fost nici o problemă: ajunge acasă prin poştă.
Din păcate biserica nu este interesată să ne ajute, dar nici dispusă să ne dea autorizaţia să ne facem noi de cap… Până la urmă am distribuit cererile de înscriere însoţite de un exemplar gratuit din Ora României.

30 01 2011
eugenvilcu

Semn de pace. Atât timp cât nu sari calu’. Şi nu pentru că ai spus că-i un articol bun. 🙂

30 01 2011
Mihai Duţu

Vezi că ai zis că participă şi PIR. Ţi-a scăpat sau ţi-ai propus să redevii băiatul cu bun simţ de care îmi tot povesteşti. 😀 Acu’ ştii că nu sunt fanul tău dar ăsta e un articol bun. Şi nu pt că ai specificat şi PIR.

7 02 2011
caurelia

Sunt curioasa cum va reusi aceasta campanie sa convinga potentialii alegatori romani sa isi piarda o zi de munca ,sa mearga in comune sa isi faca cererea,si apoi alta zi sa mearga sa isi ridice tessera electorala…am foarte mari dubii,dar le urez succes in aceasta initiativa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: