Vina mortului

11 03 2011

(ORA ROMÂNIEI nr.15/10 martie 2011)

“Comunitatea românească este divizată”. Cam ăsta-i sloganul la adăpostul căruia, în
ultimul timp, partide şi partiduleţe – unele mai de soi, altele doar cu numele! – încearcă în mod lamentabil a-şi ascunde propria impotenţă. Cu alte cuvinte, ar fi vina noastră, a membrilor comunităţii, dacă nu vom reuşi să impunem un consilier român la Torino…. Ce-i drept, faptul că suntem rezidenţi într-un număr destul de mare ( unele surse vorbesc despre 50.000 de români dintr-un total de 1 milion de locuitori) ne-ar califica pentru o asemenea performanţă.
Dar, suntem noi chiar aşa de divizaţi? Există, între membrii comunităţii noastre, bariere atât de trainice, insurmontabile, suntem, cumva, orgolioşi peste măsură încât să ne călcăm în picioare propriile interese? Eu cred că răspunsul la aceste întrebări nu poate fi decât negativ. Dimpotrivă, depărtarea de casă ne-a determinat să fim mai buni: ne ajutăm între noi atunci când este posibil şi legăm prietenii trainice ce fac ca până şi termenii de “moldovean”, “ardelean”, “oltean” sau “bucureştean” să cadă în desuetitudine.

Adevăratele cauze ale eşecului de a avea un consilier român la Torino – dacă asta se va întâmpla – le vom găsi în sfera politică: sunt ei, cei ce şi-ar dori votul nostru, divizaţi pe mai multe căprării şi incapabili să facă o ofertă care să coaguleze intenţia de vot a membrilor comunităţii. Sunt orgoliul şi aroganţa lor, a celor ce s-ar vedea reprezentanţii noştri, a crea diviziune şi a duce la dezinteres din partea noastră.
Toate acestea, mai devreme sau mai târziu, clasa politică în formare din diaspora va trebui să şi le asume şi – cred eu – va avea câştig de cauză cel care va înţelege primul că a sosit timpul să nu mai dăm vina pe mort.

Reclame

Acțiuni

informatie

3 responses

11 03 2011
daniel

Draga Mihai…. inca n-ai inteles! D.Bob nu e nicaieri….. EL E GICA CONTRA !!!

11 03 2011
Mihai M

Domnule Bob, dvs, in ce parte va(mai regasiti); a celor in cauza sau a celor in afara problemei!?

11 03 2011
Bob

„Cei in cauza nu vor recunoaste! Cei in afara problemei…nu vor pricepe!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: