Scenarii

4 06 2011

(ORA ROMÂNIEI nr.21/ 02 iunie 2011)

A trecut aproape neobservată, în febra recentelor alegeri administrative, declaraţia un pic şocantă a senatorului PSD Titus Corlăţean, preşedinte al Comisiei de Politică Externă a Senatului care, în esenţă, susţine ideea lansată cu câteva luni în urmă de preşedintele PNL, Crin Antonescu, de a condiţiona votul diasporei de plata unor taxe sau impozite în ţară.
Într-un interviu acordat TV Ziare.com pe tema votului prin corespondenţă, exponentul PSD spune: „De ce ar trebui concetăţenii noştri din străinătate să decidă soarta celor care trăiesc în ţară? Suntem voci care sunt împotriva acelui sistem”

Repunerea pe tapet a acestei teme sensibile, mai ales când acest lucru vine din partea unuia dintre liderii coaliţiei USL, ar putea reprezenta o viitoare strategie în vederea alegerilor legislative de anul viitor, mai ales că aceiaşi politicieni se împotrivesc furibund adoptării legii votului prin corespondenţă şi, implicit, facilitării exprimării opţiunii electorale românilor din afara ţării.
Deşi, aparent, PSD a deschis o poartă diasporei reciclându-l pe deputatul de Brăila Cristian Rizea şi ungându-l şef peste organizaţia din străinătate, eu cred că acest fapt nu este decât o perdea de fum destinată a camufla discursurile tot mai agresive ale liderilor de la Bucureşti, dorindu-se crearea unei rupturi nete între românii din interiorul graniţelor şi cei din afară. În lipsa unor perspective clare şi a unei alternative politice viabile de oferit diasporenilor, USL este din ce în ce mai tentată să mizeze pe discursul inventat acum douăzeci de ani şi folosit cu succes de Ion Iliescu: “Voi nu aţi mâncat salam cu soia”.
Rămâne de văzut dacă va funcţiona.

Reclame

Acțiuni

informatie

2 responses

4 06 2011
Giovanni il romeno

„Uniunea Social – Liberală”, o „aberaţie ideologică” şi o expresie a… „manelismului politic” !

4 06 2011
Mihai M.

Din pacate, in mare parte va functiona, daca se continua in acest ritm. Lipsa informatiei alternative din Ro in privinta diasporei, capacitatea si exercitiu manipulatoriu a clasei politice pe masa de cobai umani , dar mai ales lipsa unei reactii compacte a diasporei le va usura …misiunea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: