Partidul Căpşunarilor

18 06 2011

( ORA ROMÂNIEI nr.22/ 16 iunie 2011)

Ultimele date relevate de către instituţiile abilitate din ţară denotă o scădere drastică a populaţiei, unul dintre motive fiind emigraţia. Cifrele vorbesc de peste 3 milioane de români rezidenţi în afara ţării, respectiv aproape 7% din totalul populaţiei, trendul fiind crescător. Practic vorbind, numerele ar da „dreptul” diasporei de a fi reprezentată în Parlamentul României de peste 20 de senatori şi 40 de deputaţi, faţă de cei 2 senatori, respectiv 4 deputaţi actuali.

Iată câteva premise: 1. Românii care au ales să-şi încerece norocul în străinătate au făcut-o, în general, în ideea de a minci câţiva ani pentru a se reîntoarce apoi. Din păcate – sau din fericire? – planurile iniţiale s-au schimbat între timp, majoritatea sedimentându-se între timp pe teritoriul ţării gazdă, începând să înveţe şi să se acomodeze în viaţa de zi de zi cu noile aspecte ale democraţiei întâlnite aici, să simtă din ce în ce mai acut diferenţele nete dintre sistemele democratice occidentale şi tentativa de „democraţie originală” lăsată în urmă.
2. Odată cu valul masiv de forţă de muncă brută, destinată în principal agriculturii şi construcţiilor, o componentă esenţială a emigraţiei româneşri din ultimii douăzeci de ani o reprezintă intelectualitatea, oamenii de ştiinţă, specialişti din cele mai diverse domenii, poporul diasporean fiind din acest punct de vedere nu doar o masă amorfă ci chiar o microsocietate cu toate atribuţiile ei.
3. Actualii parlamentari ai diasporei, puţini şi nereprezentativi (în sensul că niciunul dintre ei nu face parte efectiv dintre cei plecaţi), au reuşit până acum, în cel mai bun caz, să propună câteva legi controversate şi în nici un caz foarte favorabile cetăţenilor pe care îi reprezintă.
Stau şi mă întreb, în acest caz, dacă nu cumva ar fi timpul ca emigraţia, pe lângă cei trei miliarde de euro cu care contribuie anual la susţinerea PIBului ţării, nu ar trebui să genereze chiar şi o forţă politică destinată importării în România a tuturor lucrurilor pozitive pe care le-am deprins aici, pe alte tărâmuri. S-ar putea ca unii Ciutaci să-l poreclească „Partidul Căpşunarilor”, celor aflaţi în băncile Parlamentului actual şi lacheilor lor nefiindu-le deloc comodă o astfel de variantă, însă această variantă este, din punctul meu de vedere, demnă de a fi luată în consideraţie.

Reclame

Acțiuni

informatie

3 responses

13 07 2011
Mihai Muntean

Intrebari adresate celor ce nu sunt multumiti de PIR:

-Ce va impiedica sa organizati alternativa de care vorbeste Eugen!?
-As propune urmatoarele:
-Infiintati acest „nou partid”, numiti-l cum doriti, organizati-va in teritoriu si daca proiectul este viabil si constituie o adevarata alternativa, veti avea si sustinerea noastra, dupa modestele noastre forte.
Nu inteleg pina atunci, de ce va cramponati de PIR!?
-Sunt cel putin doi ani de cind amicul meu Giovanni, vorbeste de „Miscarea Dacia”, organizeaza intilniri ale…membrilor virtuali ce nu au loc niciodata(sau nu depasesc nivelul unui gratar cu prietenii) si in general nimeni nu face nimic…absolut nimic!
E de vina PIR, pt. inertia tuturor!?…Nu cred!
-Ce doriti dvs de fapt!? Ca Pirul sa se autodesfiinteze si/sau sa intre intr-o organizatie ce nu exista inca!?
Ca deobicei pina acum, puneti carul inaintea….boilor, dar sunteti punctuali in a critica singura organizatie politica, poate mica, poate neinsemnata, cu siguranta perfectibila, dar in orice caz reala!
Varianta „demna de luat in consideratie” la care se refera Eugen, exista de 4 ani, se chiama PIR si este deocamndata singura!..Oare de ce!?

13 07 2011
marian

sa stii ca ar fi o denumire interesanta mai ales ca nici specialistii nu reusesc sa explice convingator numele de romani ca sa nu mai vb de procesul de romanizare ramas un mister…normal ca PIR se face ca ploua n-ai vazut ca membrul lor atacant denigreaza de zor romanii, de daci nici nu-si aminteste care oricum fac parte dintr-o cultura pe care mintea lui nu poa’ s-o priceapa…esti prea visator Giovanni cand vb de patrie, stramosi…daca ai injura ,, tot ce misca-n tara” noastra te-ar iubi toti ciutacii

6 07 2011
Giovanni il romeno

…ba eu zic să-l chemăm… „Mişcarea Dacia” ! :)) … ar înebuni şi Ciutacu şi … alţii ! Nu de altceva, dar am propus PIR-ului şi… se face că plouă. 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: