Furtuna perfectă

26 07 2011

ORA ROMÂNIEI nr.25/ 04 august 2011)

Mama natură ne-a demonstrat în nenumărate rânduri că evenimente aparent puţin importante şi îndepărtate, întâlnindu-se conjunctural, pot genera explozii uriaşe de energie distrugătoare, de nestăpânit.

Deşi are la dispoziţie un teritoriu mai mare decât al României, populaţia Norvegiei este de doar 4,8 milioane de locuitori, număr aproape identic cu cel al cetăţenilor americani care la recensământul din 2006 şi-au declarat originile norvegiene. O ţară cu tradiţie într-ale emigrării, deci! Cu toate că problemele generate de fluxul imigraţionist nu sunt nici pe departe egale cu cele cu care se confruntă alte state europene, cu toate că discursurile politicienilor locali la adresa noilor veniţi nu au fost niciodată vehemente iar manifestările de rasism sunt destul de rare, un Behring Breivik, un monstru cu imaginaţie bolnavă, şi-a urzit plasa de distrugere şi moarte chiar pe aceste meleaguri.
Stau şi mă întreb ce s-ar întâmpla dacă, într-o ţară pasională şi impulsivă ca Italia, ar exista undeva, latent, un Behring Breivik, un tip dispus să apese trăgaciul necondiţionat mânat doar de incapacitatea sa de a-i înţelege pe ceilalţi şi, poate, de simpatia pe care a arătat-o un europarlamentar leghist, Borghezio, faţă de „ideile sănătoase” ale atentatorului de la Oslo? S-ar crea în acest caz, oare, condiţiile unei furtuni perfecte: o Italie cu o economie în genunchi care depinde într-o apreciabilă măsură de imigranţi, o ofensivă agresivă a Ligii Nord care, în lipsă de soluţii, mizează doar pe cartea xenofobiei şi un amestec instabil şi exploziv de insecuritate economică şi socială a populaţiei autohtone?
Mă rog să nu am dreptate!

Reclame

Acțiuni

informatie

One response

28 07 2011
Giovanni il romeno

… în mod sigur mulţi „iremediabil integraţi”… ar schimba ideea !? … deşi va fi suficientă o Criză Majoră, care din păcate se profilează ameninţător, şi mulţi vor trebui să-şi facă socotelile în funcţie de … cât mai au pe ACASĂ !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: