Care sunt așteptările noastre?

3 12 2011

(ORA ROMÂNIEI nr.30 din 03 nov. 2011)

Cu pași grăbiți, sub apăsarea spectrului crizei și a incertitudinii zilei de mâine, am intrat pe ultima linie dreaptă spre alegerile legislative și administrative din noiembrie 2012, unde și noi, cei peste un milion de români din Italia, vom fi chemați să ne alegem reprezentanții. Dar, oare, care vor fi criteriile pe baza cărora vom lua decizia finală?

Politicienii dâmbovițeni, atât cei de la putere cât și cei din opoziție, nu au reușit până acum – în opinia mea – decât o scălâmbăială tristă, întrecându-se care mai de care în a arăta cu degetul spre neputința și hibele celuilalt și evitând cu dibăcie orice propunere sau acțiune menită să readucă România pe un făgaș economic sănătos. De fapt, pare că toate energiile au fost canalizate spre un singur țel comun: Puterea. Unii, printre promisiuni fără acoperire, lupte interne pentru șefie sau acțiuni sinucigașe de suspendare a președintelui, încearcă cu disperare să ajungă la osul cu care s-au obișnuit de douăzeci de ani încoace, ceilalți, amenințând cu DNAul și cu condamnări pentru furăciuni mai vechi, nu vor în nici un chip să-i dea drumul.
Începând cu manifestațiile organizate pentru omagierea zilei naționale, prezența oamenilor politici de la București în rândurile comunității noastre din peninsulă se va face din ce în ce mai simțită și vom avea din nou – a câta oară oare? – parte de o ploaie de promisiuni, de fotografii și îmbrățișări, de propuneri care de care mai tentante și mai roze… Este, însă, aceasta ceea ce ne dorim? Vor fi suficiente câteva spectacole cu-mbulzeală gratuită, două aluzii înveninate la adresa opozanților și un zâmbet larg și plin de promisiuni pentru a ne convinge?
Viața departe de țară, în vâltoarea unei democrații autentice, aduce cu sine și schimbarea mentalității, lărgirea orizonturilor și diversificarea punctelor de vedere. Eu cred că, de această dată, românii din diaspora nu vor mai accepta să joace rolul unei mase de manevră, votul lor nemaifiind condiționat de telenovelele încropite pe malurile Dâmboviței. Vom avea – cu siguranță! – pretenția de a fi protagoniști cu drept deplin, cerând în schimb soluții reale care să ne garanteze viitorul atât acasă cât și aici.

Reclame

Acțiuni

Information

One response

10 12 2011
Giovanni il romeno

… să vă vedem dacă o să votaţi … „Mişcarea Dacia” !?… nuuuuu râââdeeţi !!!… oricum nu vă faceţi „iluzii”… nu eu sunt candidatul !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: