Posibila cadere a guvernului si evntualele „scenarii”

9 10 2009

E deja clar: fatidica zi de marti, 13, va aduce cu sine caderea miniguvernului Boc sau reconfirmarea sa. Politicieni, analisti politici si trusturi de presa, aflati de o parte sau alta, au luat deja startul in cursa pentru „ghicirea” miscarilor adversarului si stabilirea posibilului scenariu post Boc.Parerile pleaca de la „tradarea” unor actuali parlamentari ai opozitiei si, deci, „trecerea” guvernului, pana la alegeri anticipate la inceputul viitorului an…nelipsind nici alternativa unei intelegeri secrete a PDL ului cu UDMR ul in vederea formarii unei coalitii cu sprijinul reprezentantilor minoritatilor.

Ceea ce mi-a sarit in ochi este faptul ca ABSOLUT TOATA LUMEA este fericita si increzatoare!”De ce?” m-am intrebat si raspunsul a venit dezarmant de simplu: fiindca EI sunt siguri, si-ntr-o forma si in alta, ca vor fi realesi, ca Sistemul va ramane acelasi si afacerile vor merge inainte, ca nimeni nu va fi tras la raspundere si vor putea continua nestingheriti jaful, viata opulenta, dispretul fata de romanul de rand si fata de lege.

Lipsa unei alternative politice puternice si necompromise ne va costa, probabil, inca un „cincinal” de umilinta si minciuna…de aceea zic, FATIDIC ACEST MARTI, 13.

N.A. Iata si o confirmare a „teoriei” mele, facuta de proaspata castigatoare a Nobel ului pentru literatura, Herta Muller:
„Corupţia e peste tot, iar asta se întâmplă pentru că fosta nomenclatură, precum şi celelalte părţi ale aparatului de stat de atunci, şi-au împărţit ţara. Acum totul este privat, dar exact în acest fel. Ei se cunosc între ei şi se deservesc reciproc. Funcţionează atât de bine acest sistem, încât nici nu-mi pot imagina cum şi prin ce s-ar putea schimba această stare de fapt. Iar situaţia este atât de stabilă, încât pare una firească. Românii nu vor să audă asta. De altfel, românii nu vor să audă nici că nu a existat nicio revoluţie”, a spus noua laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, citată de „Sueddeutsche Zeitung” .
(intregul articol la http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/871086/Herta-Mller-In-Romania-lumea-nu-prea-ma-place/ )


Acțiuni

Information

4 responses

13 10 2009
Gabi

(e marti seara, ora 23:00)
Pana la urma, a cazut guvernul. Sa vedem ce-o sa fie. O sa radem, sau o sa plangem?

13 10 2009
eugenvilcu

Pun pariu ca expresia „a plange de ras” va capata o noua dimensiune…vai de curu’ nostru!!!

11 10 2009
danut chidon

se va „intunerici” de marti, in Romania ?

11 10 2009
neinfectat de comunism

politicienii romani se scalda intr-o mocirla a lor pe care o iubesc ci accepta doar ei…

Lasă un comentariu